Haal het Beste uit je Pauze met deze 4 tips

Ben jij zo’n persoon die om klokslag half één heel snel een boterham of cracker smeert? Omdat je liever je pauze doorwerkt?Dan is het tijd om daar nu toch echt mee te stoppen. Het is namelijk verplicht om écht pauze te nemen. Jij wilt een burn-out vermijden toch? Neem dan echt een uur pauze van je werk. Weet je niet wat je moet doen tijdens zo’n pauze? Dan is er geen man overboord, wij geven je namelijk tips over hoe je het best je tijd kan besteden tijdens je pauze.

1. Duik de tv wereld in

Wist je dat er heel veel kijk lijstjes online staan die speciaal gemaakt zijn voor de lunchpauze? In deze lijsten staan kijktips om je in een uurtje even helemaal scheel te lachen of je hoofd leeg te maken. Dan kan je even opladen voor de middag. Wel raden wij aan om dit niet op je werk computer te kijken, de kans dat er een e-mail of bericht jouw aandacht trekt is veel te groot. Kijk altijd op je tv, iPad of eigen laptop. Heb je die niet? Dan kan je gemakkelijk laptop huren of natuurlijk computers huren, dit is namelijk vaak goedkoper dan de aanschaf ervan. Zeker als je er niet vaak gebruik van maakt.

2. Even zen worden

De tweede tip is om te gaan mediteren. Als je dit nog nooit hebt gedaan, lijkt dit misschien oersaai en zweverig. Maar geloof ons, het verrijkt je leven. Het hoeft ook echt niet lang te duren, binnen 10 minuten kan jij al je rustmoment gevonden hebben op de dag. Daarnaast geeft mediteren jou een boost van je mentale gesteldheid. Voel jij je wel eens gestrest gedurende de dag? Dan is mediteren echt wat voor jou! Het enige wat jij hoeft te doen is het downloaden van een van de vele meditatie apps. Onze aanrader is headspace, een gratis en gebruiksvriendelijke meditatie app, waar jij vandaag nog mee aan de slag kan.

3. Een beetje activiteit kan geen kwaad

Heb jij er een hekel aan om ‘s ochtends vroeg uit bed te gaan om te sporten, of juist na werk terwijl je daar helemaal geen puf meer voor hebt? Ga dan gewoon in je lunchpauze. Al is het een rondje lopen. Alle kleine beetjes helpen om fit te blijven. Met een beetje pas- en meetwerk zou je er zelfs nog een hele workout uit kunnen persen. Bovendien begin je de middag met meer energie en ben je langer gefocust. Helemaal niet zo verkeerd toch?

4. Plannen plannen plannen

Een pauze is een fijne manier om eens even wat te plannen. Wat wil je eigenlijk de rest van de week eten? Wat zijn je plannen voor dit weekend? Dit is de ideale gelegenheid om alles op een rijtje te krijgen. App je vriend(inn)en en maak een boodschappenlijst. Dan hoef jij na je werk niet nog helemaal te bedenken wat jij wilt gaan eten. Je kan gelijk na werk op de fiets of in de auto stappen richting de supermarkt.

 

Alles uit je pauze halen is zo gedaan met deze 4 tips. Maak er dan ook zeker gebruik van.