Dit zijn de mooiste oldtimers ter wereld

Het is de droom van velen: een oldtimer bezitten. Lang niet iedereen kan die droom werkelijkheid maken, daar is tenslotte geld, tijd en bij voorkeur ook een garage of stalling voor nodig. Maar, dromen kan en mag natuurlijk altijd. En als je dan toch aan het dromen bent, wat zijn de mooiste oldtimers ter wereld?

Wat is een oldtimer?

Tot enige tijd geleden was een auto van 25 jaar of ouder een oldtimer. Maar nu auto’s steeds langer meegaan, is een auto pas een oldtimer als hij minimaal 40 jaar oud is. Als we het hebben over oldtimers, wordt er ook vaak gesproken van klassieke auto’s, of classic of vintage cars. Niet elke oude auto is zomaar een klassieker. Een oldtimer is pas echt een oldtimer als hij nog in originele staat is, maar wel goed onderhouden. Een oldtimer is een auto om mee gezien te worden, om mee te flaneren. En met deze auto’s kan dat zeker!

En mocht je nou geen tijd, geld of ruimte hebben voor een oldtimer. Dan kun je ook jouw auto een make-over geven, waardoor je hier ook mee gezien mag worden. De gemakkelijkste upgrade vind je in de auto velgenshop: een paar nieuwe ‘sloffen’ geven je auto meteen een sportieve uitstraling.

Ford Mustang – 1969

Vraag een autoliefhebber naar zijn favoriete ‘muscle car’ en de kans is groot dat hij deze noemt. De Mustang is al heel lang een iconische auto en de Ford Mustang cabrio uit 1969 nodigt uit om, met de raampjes naar beneden, heerlijk in te cruisen. Door zonnig Los Angeles bijvoorbeeld!

Mercedes 300 SL Gullwing – 1954

Een auto met vleugeldeuren en het is geen Tesla. Nee, deze klassieker stamt al uit 1954 en is dus ruim 60 jaar oud! Naast dat hij er wel heel cool uitziet, was het destijds ook de snelste productie-auto ter wereld. Van de originele oplage rijdt vandaag de dag nog ongeveer een derde rond, en veel daarvan zijn nog steeds in het bezit van de eerste eigenaar. Het is dus lastig om deze één te verkrijgen.

Chevrolet Corvette – 1963

Deze Amerikaan is de natte droom van veel autoliefhebbers en dat is niet voor niets. Het is de meest iconische Amerikaanse auto ooit gemaakt, en aan zijn uiterlijk is door de jaren heen helemaal niet zoveel verandert. Dus of het was destijds al een tijdloze of futuristische auto, of we houden gewoon zo van deze looks dat we die ook in nieuwe auto’s willen zien…

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie, oude auto’s te benoemen. Van de klassieke Porsche 911 of Carrera, de Lamborghini Miura of de Jaguar E-type, tot de Rolls-Royce Dawn Drophead, je kunt je hart ophalen. En wie weet, word jouw droom ook wel ooit werkelijkheid. Maar eerst maar eens de loterij winnen, ofzo…

bla bla