De Engelse detectives zie je volop op de buis. Er zijn echter ook volop geweldige Scandinavische detective series. We bespreken er graag een paar met je, zodat je hier ook een keer naar kunt kijken. Het is goed om ze allemaal te lezen en om dan zelf een keuze te maken voor de Scandinavische detective serie welke jou het meeste aanspreekt. Of je het nu op je tablet kijkt, of op je laptop, leuk gaan ze sowieso worden.

Borgen – Denemarken

Er zijn drie seizoenen geweest van deze serie. De fans houden er nog steeds van en ieder seizoen is steeds beter geworden. Het is geweldig om te zien hoe deze serie over de Deense Politiek en de vrouwelijke linkse politicus die minister-president wil worden is opgebouwd en gemaakt. De thema’s zouden overal in Europa kunnen voorkomen. Het is vast de reden waarom het zo’n succes is geworden.

Rejseholdet (Unit One) – Denemarken

Deze serie is bekend onder de naam Unit One. Het draait rondom een elite unit. De unit is goed in het oplossen van grootschalige misdrijven en gruwelijke moorden. De getrainde professionals hebben hun eigen kwaliteiten om de misdadigers op te pakken. Een topserie uit Denemarken.

Beck – Zweden

Deze serie is gebaseerd op het personage Beck. Het komt uit het boek van Wahlöö en Sjöwall. Ze hebben vele geweldige misdaadromans geschreven. In de Beck series zie je de meester van de analyses speuren naar bewijs. Hij doet het in de verhoren en is een geweldige rechercheur bij de Zweedse politie. De grootste misdaden worden opgelost.

Den som dræber (Those Who Kill) – Denemarken

Het is geen doorlopend verhaal, deze serie. Het is een serie van verschillende op zichzelf staande zaken welke in tien afleveringen te volgen zijn. Het is spannend. Het gaat om het oplossen van complexe moorden welke vaak door seriemoordenaars gepleegd worden. Het is leuk om het te volgen en om het te zien. Het is een zeer mooie serie vol spanning.

Arne Dahl – Zweden

Het gaat om een speciale eenheid van top inspecteurs. Ze bestrijden de internationale misdaad. De specialisatie is het oplossen van moeilijke zaken. Het gaat vaak over zaken welke voorkomen in heel Europa. Het team weet de zaken altijd tot een goed einde te brengen.

Arvingerne (The Legacy) – Denemarken

Een geweldig en onvervalst familiedrama is deze serie. Het is een serie welke ook bekend staat als The Legacy. De familieperikelen houden je aan de buis gekluisterd. De hoofdrollen gaat om de vier kinderen van een kunstenares. Ze overlijd en laat een fortuin na, wat het slechtste naar boven brengt in de kinderen. Leugens en intriges volgen elkaar sneller en sneller op. Spannend!

Lilyhammer – Noorwegen

Deze serie ging in 2012 in première. Het is een serie welke niet vanuit het oogpunt van de politie wordt bekeken, maar vanuit dat van de gangster. Het is een verhaal wat over Frank gaat in Noorwegen welke een getuigenis tegen een mede gangster aflegt. Hij vervalt al snel terug in zijn eigen gewoonten van chantage en afpersing. Het is een geweldige serie met sterren.

Wallander – Zweden

De hoofdrolspeler is Kurt Wallander. Het is een van de bekendste detectives uit Zweden, en nu ook een van de bekendste detective series. De detective is slim, innemend en nors. Hij woont in Ystad in Zweden en heeft Zweden als zijn werkgebied. Het is geweldig om te zien hoe hij de misdadigers opspoort terwijl hij in militaire en politieke schandalen verstrikt raakt.