Wie zijn belangrijk geweest in de geschiedenis? Welke mensen en personen hebben een significante bijdrage geleverd aan hoe de wereld nu is? Wie was erg bekend en wie niet? Hoe zou de wereld er zonder hun uitgezien hebben. Het zijn vragen waar we ons mee bezig houden. In dit artikel zullen we 10 historische figuren met je bespreken. Het gaat om Jezus Christus tot aan Hitler en ook Einstein en Newton. Leer ze allemaal kennen om zo je kijk op de wereld te verbeteren en te laten groeien.

Jezus Christus van Nazareth

Bekend, beroemd en volop geliefd. Het verhaal wordt verkondigd in de Bijbel. De Bijbel is het meest verkochte boek in de wereld. Niet gek dus dat Jezus Christus zo belangrijk is. Heeft Jezus echt bestaan – er lijkt sowieso historisch bewijs te zijn van de figuur van Jezus – of hij daadwerkelijk de zoon van god is en wonderen verrichtte is een tweede.

Shakespeare – grootste toneelschrijver ooit

William Shakespeare is de persoon welke de Engelse taal tot de Engelse taal heeft gemaakt. Hij is bekend van alle toneelstukken welke hij heeft geschreven. Denk aan Othello en Macbeth, Romeo en Juliet en ook Hamlet en King Lear. Cultureel gezien is hij van grote waarde geweest.

Koningin Elizabeth de Tweede

Ze is de Koningin in van Engeland en is geboren in 1926. Ze is ook de koningin van Canada, Australiƫ, Zuid Afrika, Pakistan en Nieuw Zeeland als landen van de Commonwealth. Ze is ook het hoofd van de Engelse Kerk. Ze is getrouwd met Prins Philip en heeft vier kinderen. Ze heeft een lang en rijk leven en de verwachting is dat ze er nog eventjes zal zijn (haar moeder werd 102).

Albert Einstein

Einstein is in 1879 geboren in Duitsland. Hij leefde tot 1955. Hij is bekend geworden met de formule E = MC2. Hij vluchtte als Jood uit Duitsland in 1933 en waarschuwde de Verenigde Staten, dat ze er een atoombom bouwden. Hij ging als tegenmaatregel ook atoombommen ontwikkelen in Amerika. Hij bouwde het als ultieme voorzorgsmaatregel, maar niet om te gebruiken. Hij werd na de oorlog een groot pacifist. Hij heeft veel bijdragen geleverd aan de wetenschap.

Plato

De Griekse filosoof welke nog voor Jezus leefde. Hij maakte zoveel indruk, dat hij nog steeds zeer bekend is. Hij was een wiskundige en filosoof. Vooral de filosofische opvattingen hebben hem bekend gemaakt.

Hitler – berucht maar niet onbekend

Natuurlijk is hij niet geliefd. Toch is hij van belang voor de geschiedenis. Hij heeft de Tweede Wereldoorlog gestart en de dood van miljoenen doden op zijn geweten. Hij werd in 1889 geboren in Oostenrijk en stierf in 1945. Eigenlijk is zijn levensverhaal aardig bekend.

Napoleon – Franse veroveraar

Wederom een zeer bekende persoon uit de geschiedenis. Hij wilde Europa veroveren en beet zich vast in Rusland. De slag om Waterloo is ook bekend. Hij verloor en leefde later verbannen op een eiland.

Aristoteles – leerling van Plato

De leerling van Plato was Aristoteles. Hij leefde voor Christus en leerde bij Plato. Hij was een man met veel interesses. Hij studeerde metafysica, logica, biologie, talen, retorica, politiek, theater en nog veel meer.

Julius Caesar – de bekendste Romeinse Keizer

Julius Caesar is bekend als de keizer van het Romeinse rijk. Hij was generaal van de grootste overwinningen. Hij was een politicus, schrijver en strateeg. Rome was zijn thuis. Hij werd vermoord. Zijn dagboeken en aantekeningen worden nog volop gelezen.

Carl Linnaeus

Hij was een bioloog en botanis plus dokter en zoƶloog. Hij is beroemd geworden met de ontwikkeling van de binominale nomenclatuur. Mogelijk is hij bij veel mensen minder bekend als andere namen op deze lijst. Hij hoort er echter zeer zeker thuis.