Leukste steden van Nederland om te wonen

In Nederland zijn er volop mooie steden om in te wonen. Amsterdam is natuurlijk een aantrekkelijke stad (staat zelfs in de 10 populairste steden ter wereld)en ook Utrecht en Den Haag zijn geweldige steden. De grote steden hebben een steeds betere leefomgeving voor hun inwoners weten te realiseren en het is dan ook heerlijk om hier te wonen. We hebben de gegevens gebruikt van een onderzoek waarbij de steden vergeleken werden op tien verschillende indicatoren. Het gaat hier om banen, cultureel aanbod, veiligheid, aantal koopwoningen en ook de huizenprijzen. Het is daarnaast ook nog belangrijk voor ze om te weten hoeveel natuur er in de buurt is en de mogelijkheden van studie tot aan het universitair niveau.

 

Aantrekkingskracht van Amsterdam

De grotere steden kennen allemaal een grotere aantrekkingskracht dan de andere steden. Amsterdam is de grootste gemeente van ons land en heeft een sterke aantrekkingskracht op haar inwoners en mensen welke er graag gaan wonen. Het is een zeer aantrekkelijke woonstad. Er is volop cultureel aanbod en zijn goede scholen in de stad. De veiligheid en de betaalbaarheid van de woningen zijn wel een minpunt van de stad.

 

Utrecht op de tweede plek

De domstad is de tweede stad van ons land. Het ligt centraal en heeft veel te bieden voor haar inwoners. Het is een geweldige stad om volop van te genieten. Na Utrecht volgen Amstelveen, Haarlem en Den Bosch. Het zijn zeer aantrekkelijke gemeenten. Den Haag, Haarlemmermeer, Nijmegen en Leiden staan ook in de top tien. Leidschendam-Voorburg is de laatste in de top tien.

 

Verdringing op de woningmarkt

In de top tien steden is het niet allemaal gunstig voor iedereen. Er is namelijk een verdringing op de woningmarkt. Mensen kunnen zich niet de beste plekjes van een stad veroorloven. Vooral in het centrum zijn de woningen erg prijzig. Je ziet vaak, dat veel mensen aan de randen van de grote steden wonen. Ook op de arbeidsmarkten zie je hetzelfde. En dorpen worden nu juist weer iets populairder door dit woning tekort!

Stijger in de lijst!

De beste stijger is Dordrecht. Het is een stad welke steeds aantrekkelijker wordt, wat zich ook vertaald naar een stijging in de meest aantrekkelijke steden van Nederland.

Wie staan er nog meer op de lijst?

Laten we de lijst voor je afmaken en compleet maken. Hier volgen de vijftig aantrekkelijkste steden van Nederland.

 

Amsterdam

Utrecht

Amstelveen

Haarlem

Den Bosch

Den Haag

Haarlemmermeer

Den Haag

Haarlemmermeer

Nijmegen

Leiden

Leidschendam-Voorburg

Amersfoort

Eindhoven

Arnhem

Dordrecht

Alphen aan den Rijn

Zwolle

Rotterdam

Gouda

Tilburg

Velsen

Ede

Groningen

Delft

Hilversum

Purmerend

Zaanstad

Zoetermeer

Breda

Oss

Schiedam

Apeldoorn

Hoorn

Deventer

Vlaardingen

Leeuwarden

Alkmaar

Hengelo (O)

Roosendaal

Maastricht

Lelystad

Almere

Helmond

Enschede

Almelo

Bergen op Zoom

Venlo

Heerlen

Nissewaard

Sittard-Geleen

Emmen

 

bla bla