Beste Nederlandse Kinderfilms aller tijden

Wat zijn nu eigenlijk de beste Nederlandse kinderfilms aller tijden? Wat zijn de topfilms welke je eigenlijk niet mag missen? Er zijn een aantal zeer goede kinderfilms welke je samen met je kinderen kunt gaan kijken. Sommige hebben in Nederland en ook in het buitenland geweldige prijzen gewonnen. Laten we de beste Nederlandse kinderfilms met je bekijken.

 

Anubis en het pad der 7 zonden, een film uit 2008

Er is een film gekomen als een vervolg op de uitstekende televisieserie Het huis Anubis. De film is in 2008 verschenen. Het gaat over een schoolreisje. De kinderen komen in een spookdorp terecht. Ze krijgen te maken met een oude legende, waarin graaf Rohan belangrijk is. Ook is er het pad van de zeven zonden. Fabian onderzoekt het en het verhaal krijgt een vreemde wending. Hoe loopt het af?

 

Lang leve de Koningin, een film uit 1995

Het is een geweldige film waar je volop van kunt genieten. Het is een film welke een Gouden Kalf heeft gekregen voor de beste lange speelfilm. Het verhaal gaat over Sara. Ze zoekt haar vader. Ze koopt een schaakspel van haar zakgeld en leert het spel heel goed spelen. Ze maga schaken tegen Bob Hooke, wat een bekende schaker is. Ze vergeet het schaakspel als ze naar een ziek vriendje bezoekt en naar huis gaat. Bob Hooke gaat haar achterna en bezorgd het spel. Het is een mooie film met Nederlandse sterren.

 

Kauwboy, een film uit 2012

De film ging in Berlijn in Première. Het kreeg er een Glazen beer voor de beste film in de categorie jeugd. Het gaat over een tienjarige jongen welke bij zijn vader woont na een scheiding. Het contact met zijn moeder is er niet meer. ZIjn grootste vriend is een kauw (vogel). Iets waar zijn vader nog niet weet….wat gebeurt er als hij erachter komt?

 

Abeltje, een film uit 1998

Het is een waar succes, naar het gelijknamige boek van Annie MG Schmidt. Er zijn bijna een miljoen bezoekers geweest bij deze film. Het is een ongekend succes en we weten zeker, dat ook jij hier volop van kan genieten. Het heeft een Gouden Kalf gewonnen. Abeltje is een liftjongen en mag niet op het groene knopje van de bovenste verdieping drukken. OP een dag gaat het mis en begint het verhaal. Het is een spannend avontuur.

 

Minoes, een film uit 2001

IN 1970 is dit boek uitgekomen. Het heeft nog enkele jaren geduurd, voordat de film er ook was. Het is een film waarin de oude grapjes wat zijn veranderd. Het is een zeer mooi verhaal, wat over Minous gaat. Ze kan heel goed overweg met katten en komt met haar kattenpersdienst achter een groot geheim…..wat er dan gebeurt?

Pietje Bell, een film uit 2002

Het is een geweldige film waar meer dan een miljoen mensen naar toe zijn gegaan. Het is het verhaal over Pietje Bell, de zoon van een schoenmaker. Hij is erg ondeugend en beleefd altijd avonturen. Hij is een grote held als hij zijn avonturen in de krant deelt. Alleen de buren zijn er niet zo blij mee. Pietje Bell ontdekt een geheim, wat de politie niet geloofd. Hij richt zelf de Bende van de Zwarte hand op om het op te lossen.