Beste Horrorfilms aller tijden

De beste horrorfilms aller tijden tref je aan in deze lijst. Het is mogelijk om zo een zeer spannende en griezelige horror film uit te kiezen om vanavond te gaan kijken. Laten we snel beginnen door de beste horrorfilms aller tijden met je door te nemen.

Alien een horrorfilm uit 1979

Ridley Scott heeft deze film geregisseerd. Je ziet er John Hurt, Sigourney Weaver en Tom Skerritt in de rollen van onderzoekers die in de ruimte gaan om andere levensvormen te vinden. In plaats daarvan wordt hun ruimteschip geïnfiltreerd door een enge levensvorm.

De film is nu overal te streamen (Horrornchill.com bijvoorbeeld).

Psycho een horrorfilm uit 1960

De film is geregisseerd door Alfred Hitchcock en een ware thriller. Je ziet in de film Vera Miles, Janet Leigh en Anthony Perkins. Een ware klassieker van Amerikaanse bodem die door velen nog steeds wordt gezien als de blauwdruk voor de hedendaagse horrorfilm. De douche scenes is befaamd, net zoals de soundtrack. Een echt psychologische horror.

 

The Shining een horrorfilm uit 1980

De film is geregisseerd door Stanley Kubrick en een geweldige Horror film. In de film zie je Danny Lloyd, Shelley Duvall en Jack Nicholson. Kubrick heet met The Shining waarschijnlijk de ultieme art house horror gecreëerd.

 

El ángel exterminador een horrorfilm uit 1962

Het is een horror en drama film welke door Luis Bunuel is gemaakt. Je ziet er Jose Baviera, Jacqueline Andere en Silvia Pinal in schitteren. De absurdistische cinema van Bunuel is sowieso al aan de Enge kant, maar in deze film wordt het echt horror.

 

The Thing een horrorfilm uit 1982

Het is een sciencefiction horrorfilm welke door John Carpenter is geregisseerd. Je ziet er Kurt Russell, TK Carter en Wilford Brimley in spelen. Een echte cultfilm onder horrorfilms – het verhaal klinkt een beetje abstract, maar uiteindelijk is het een vrij toegankelijke horror met leuke psychologische elementen.

 

Das Cabinet des Dr. Caligari is een horrorfilm uit 1920

Het is een klassieker waar je volop van kunt genieten. Robert Wiene heeft de film geregisseerd en je ziet er sterren als Friedrich Feher, Conrad Veidt en Werner Krauss in spelen. De Duitse horror die precies past binnen de expressionistische tijd van de jaren 30. Visueel erg interessant.

 

What Ever Happened to Baby Jane? een horrorfilm uit 1962

Het is een geweldige dramatische horrorfilm welke door Robert Aldrich is geregisseerd. Het is een film welke door Robert Aldrich is geregisseerd en Joan Crawford, Victor Buono en Bette Davis schitteren hier in.

 

Faust Eine deutsche Volkssage een horrorfilm uit 1926

F.W. Murnau heeft de film geregisseerd en sterren als Gösta Ekman, Emil Jannings en Camilla Horn hebben er in gespeeld.

Jaws een horrorfilm uit 1975

Het is een zeer bekende film welke door Steven Spielberg is gemaakt. Je ziet er Robert Shaw en ook roy Scheider en Richard Dreyfuss in spelen.  De grote doorbraak voor Steven Spielberg – wie kent dat vinnetje boven het water niet?

 

The Exorcist een horrorfilm uit 1973

William Friedkin is de regisseur. De bekendste acteurs zijn: Ellen Burstyn, Linda Blair en Max von Sydow.

 

Frankenstein is een horrorfilm uit 1931

James Whale was de régisseur en de acteurs waren Colin Clive, Boris Karloff en Mae Clarke. Een zeer bekende horrorfilm welke je gewoon een keer gezien moet hebben.