Wat is het beste internet en kan je dat op jouw adres krijgen?

Internet hebben we tegenwoordig allemaal nodig. Het liefst een beetje snel en fatsoenlijk internet. Maar niet alle providers leveren overal. Wat is voor jou het handigst?

Wat is het beste internet?

We doen tegenwoordig heel veel via internet. Je wifi thuis moet altijd top zijn, even een mailtje versturen gaat via het netwerk en ook een netflixaflevering casten moet via internet. Kortom: we gebruiken meer internet dan ooit. Dan wil je natuurlijk wel het allerbeste. Daarvoor kan je het beste alle internetproviders met elkaar vergelijken. Je zal zien dat de prijs en kwaliteitverhouding nog best vaak verschillen. Dat komt omdat je sommige grote providers hebben die goede kwaliteit leveren, maar ook duur zijn omdat ze groot zijn. Kleinere providers hebben soms even goed internet, maar zijn goedkoper. Vergelijk je internet? Zorg dan dat je alleen het internet vergelijkt en niet de tv, telefonie of service.

Glasvezel

De laatste trend op het gebied van internet is glasvezel. Internet met de snelheid van het licht, dat is glasvezel letterlijk. Het wordt vervoerd over draden van glasvezel. De data gaat in de vorm van lichtsignalen van het ene naar het andere punt. Glasvezel is een snellere vorm van internet, verder verschilt het weinig met een gewone kabel. Je sluit er een speciaal abonnement voor af. Daarmee heb je snel internet en een goede verbinding, maar glasvezelinternet kan niet overal. Dat is dan weer het grote nadeel van dit technologisch hoogstandje. Als je internet gaat vergelijken, moet je dus eerst een check doen of glasvezel wel tot aan jouw voordeur komt.

Alles-in-één provider

Wil je graag dat alle services bij jou van één provider vandaan komen? Dan kan je beter kijken naar alles-in-één providers. Dat is namelijk nogal een verschil met alleen internet of alleen tv. Daarnaast heb je ook nog vaak de mogelijkheid tot een telefoonabonnement als je tv en internet afsluit. Vaak kan dit dan in combinatie met de andere twee en kan je hoge kortingen verwachten. Dat is weer mooi meegenomen. Een alles-in-één provider is wel weer moeilijker om te kiezen. Aangezien je moet kijken naar alle verschillende aspecten van het pakket en de beste voor jou eruit moet vissen.

Extra bij kopen

Als je gaat voor een alles-in-één pakket, merk je ook dat er veel extraatjes worden bijgekocht om het abonnement toch zo veel mogelijk aan jouw wensen te laten voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tv-zenders voor sport of cultuur. Of extra belminuten bij een alles-in-één pakket. Het internet zit dan bij je pakket in, maar de belminuten of smsjes moet je er los bij nemen. Vaak kan dit wel met korting, zodat het toch nog aantrekkelijk blijft.

Het beste internet

Welke internetprovider het best bij jou past, kan alleen jij bepalen. Dat komt door de verschillende keuzes die je kan maken. Als tv-liefhebber kan je misschien beter een alles-in-één pakket nemen. Als echte gamer heb je waarschijnlijk veel krachtiger internet nodig. Daar zit ook weer een bepaald prijskaartje aan. Reken jezelf rijk en vergelijk dus genoeg voordat je een keus maakt.