Wat brengt sportjaar 2022 ons?

Het sportjaar 2022 is van start gegaan, daar kan niemand omheen. Novak Djokovic is in de eerste twee weken van januari de meest besproken sporter, zonder dat hij nog maar een bal gespeeld heeft. De Australian Open is zonder hem begonnen. Wat gaat 2022 nog meer brengen op het gebied van sport?

Voetbal

De eerste maanden zullen nog in het teken staan van de Nederlandse competitie en de avonturen van Ajax in de Champions League. De Amsterdamse club verraste vriend en vijand met de (vermoedelijke) komst van Ihattaren.

Kijken we dan verder in het jaar, dan is het WK voetbal nog een ding. Nederland heeft zich gekwalificeerd, maar moet je als nationaal elftal nu wel of geen statement maken? Het WK is ditmaal ook al vaak in het nieuws, omgeven door schandalen, en dan niet eens omdat het niet in de zomer maar in de winter gespeeld wordt.

Al met staat er genoeg op de voetbalkalender, en voor degene die graag een weddenschapje plaatst, zijn het juist die verrassingen die het spel mooi maken. Heb jij nou nog geen ervaring met sportwedden, maar wil je het wel leren? Check dan zeker eens Wedwiki.nl voor wedden op sport instructie.

Olympische Spelen

In februari 2022 beginnen ook de Olympische Spelen in Peking. Ditmaal geen groots feest, de sporters zitten gedurende de Spelen compleet afgezonderd en publiek is niet toegestaan.

Op de Winterspelen doet Nederland het vaak goed, vooral door de schaatsers. Ook dit jaar bestaat bijna de helft van de hele afvaardiging (22 van de totaal 48 sporters) uit schaatsers. Sven Kramer en Ireen Wüst vestigen al een record, voor hen beiden worden het de vijfde Spelen en dat deed niemand eerder. Vorige spelen wisten ze nog te winnen, dus de verwachtingen zijn voor deze ‘oudgedienden’ hooggespannen. Maar de jonge garde staat te trappelen. Gaat Nederland wederom met een mooie medaillespiegel naar huis? We gaan het zien!

Tennis

Tennis. Tja, wat valt er te zeggen? Djokovic mocht Australië niet in, toen weer wel en uiteindelijk toch niet. Tien dagen juridisch en politiek getouwtrek resulteerden uiteindelijk in het feit dat de gedoodverfde favoriet voor het eerste Grand Slam van dit jaar niet mocht aantreden. Hoe dit zich de rest van het jaar zal ontwikkelen, is koffiedik kijken. Landen veranderen sneller van maatregelen, beleid en protocollen dan we bij kunnen houden, dus soms zal er pas dagen van te voren bekend zijn of en hoe een toernooi doorgang kan vinden.

Wielrennen

Afgelopen jaar gingen de grote wielertochten, zoals de Giro d’Italia, Tour de France en Vualta a España, door. Zonder publiek. Het voordeel dat deze sporttoernooien hebben, is dat deze in de zomer plaatsvinden, én buiten. Daardoor gelden er vaak minder maatregelen en is het eenvoudiger om de rondes door te laten gaan. Het is nog wat te vroeg om de favorieten te benoemen, maar het is natuurlijk te hopen dat de Nederlanders hoge ogen gooien!

Naast al deze sporten gaat er nog genoeg gebeuren dit jaar. Het is voor de darters te hopen dat einde van het jaar corona de kop ingedrukt is, zodat ook zij weer kunnen laten zien wat ze waard zijn. Het is al een roerig jaar, zo aan het begin!