Verschillen in prijs en aanbod: Netflix, Videoland, Disney+

Tijd dat je gewoon kijk wat er in de tv-gids stond, is natuurlijk allang verleden tijd. Sterker nog, als je internet en tv vergelijk, zie je dat de wereld van de streaming videodiensten booming is. Het aanbod is gigantisch. NLziet, Ziggo, Film1, Amazon en Netflix natuurlijk. In deze blog vertellen we jou alles over de prijs en het aanbod van de drie grootste streaming videodiensten van Nederland: Netflix, Videoland en Disney+.

Wat is een streaming videodienst precies? Bij een videodienst bekijk je films, documentaires en (kindere)programma wanneer jij maar wilt. Dat betekent dat je altijd precies dat kunt kijken wat aansluit bij jouw wensen op dat moment. Er zijn steeds meer aanbieders op de markt. Er zijn grote Amerikaanse aanbieders, maar ook Nederlandse alternatieven. Welke het beste bij jou past is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften en wensen.

  1. Netflix

Wie kent het niet: een avondje Netflix and chill. Eerder liet deze streamingsdienst alleen video’s zien, maar tegenwoordig maakt het ook zijn eigen series en films. Spannend en van bijzondere hoge kwaliteit. Dank aan House of Cards. Maar ook Orange is the New Black, Jessica Jones, Narcos en Stranger Things zijn bekende goede series. Je kunt met meerdere huishoudens een abonnement aanschaffen waarbij iedereen zijn eigen profiel heeft. Je kunt heel gemakkelijk lijstjes maken met de series of films die je nog wilt bekijken en daarnaast kun je een profiel instellen voor je kinderen, zodat ze alleen de films zien die zij mógen zien.

Je kunt daarnaast Netflix op heel veel verschillende apparaten zien. Denk aan je smartphone, tablet en televisie. Die kun je gemakkelijk verbinden door middel van een Chromecast, maar de meeste smart-tv’s hebben nu ook zelf een applicatie van Netflix erop.

Eindconclusie? Hoewel er weinig aanbod van Nederlandse films en series zijn, is het Engelse en Amerikaanse aanbod erg groot.

Prijs: vanaf 7,99 euro per maand

  1. Videoland

In tegenstelling tot Netflix, is Videoland juist wel een platform met ontzettend veel Nederlands aanbod. Wat ooit begon als een streamingsdienst voor het digitaal huren van een film is ondertussen uitgemond in een platform vol met goede serieus. Er zijn worden nu zelfs programma’s gemaakt die enkel en alleen op Videoland te bekijken zijn, zoals speciale seizoenen van Expeditie Robinson. Er is ondertussen aan meer dan 130.000 minuten Nederlandstalig aanbod te zien op Videoland. Is er dan helemaal niets Engelstalig? Jazeker, je kunt ook meer dan genoeg buitenlandse serieus en films bekijken. Ook voor kinderen is er goed, denk aan K3, Peppa Pig en Woezel & Pip.

Klein nadeel? Je hebt geen kijkgeschiedenis en ook zijn er weinig populaire series te bekijken zoals bij Netflix.

Prijs: 8,99 euro per maand

  1. Disney+

Dit streamingsplatform is precies wat je verwacht: je vindt hier namelijk enorm veel Disneyfilms en -series. Een plek waar je regelmatig nieuwe films vindt, maar ook nostalgische films van vroeger. Zoals Star Wars, Pixar, Marvel en National Geopgraphic. Je vindt er klassieke films, zoals The Parent Trap en Hannah Montana Forever. Maar ook nieuwere films zoals Lady en de Vagebond.

Het is leuk voor jong en oud. Je kunt alles bekijken op je tv, maar ook op je computer, mobiel en tablet en op je gameconsoles.

Prijs: 6,99 per maand