Tips voor gevarieerd eten op kantoor!

Eten volgens de schijf van vijf, niet te veel calorieën consumeren… de goedbedoelde adviezen om gezond te doen vliegen je om de oren, maar voor velen blijkt het soms toch lastiger dan voor anderen. Dat is zo gek ook niet, want wie bijvoorbeeld lange dagen op kantoor maakt, zal al snel merken dat het lang niet zo gemakkelijk is om een voedzame en gevarieerde lunch mee te nemen voor tijdens de lunchpauze. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je toch het verschil kan maken; dus wij geven graag een paar tips om voortaan gezond en lekker te lunchen op kantoor! Lees snel met ons mee.

Vakjes en variatie

Eén van de manieren om te zorgen dat je een gevarieerde lunch mee naar kantoor kan nemen, is door een broodtrommel met vakjes aan te schaffen. In zo’n broodtrommel met vakjes kan je je lunch gemakkelijk verdelen, waardoor je geen sompige boterham hoeft te eten in de lunch. Maak ‘s ochtends bijvoorbeeld een kleine salade klaar, doe in een ander vakje twee wraps, terwijl je het derde vakje gebruikt voor wat kip of zalm. Op deze manier kan je tijdens de lunchpauzes snel je eigen wraps maken, en eet je dus een gevarieerde, lekkere en verse lunch!

Muesli beker

Beschouw jij jezelf nou niet per se als een broodeter, en ga je liever voor lekkere yoghurtbeker van Mepal? Helaas blijft de yoghurt vaak niet helemaal lekker gedurende de dag; zachte cruesli in jouw Griekse yoghurt is natuurlijk niet waar je blij van wordt. De oplossing? Een muesli beker van Mepal! Met de aanschaf van dit mooie product van Mepal, kan je ervoor zorgen dat je jouw yoghurt lekker vers kan houden gedurende de dag; je splitst je lunch namelijk op met behulp van de beker. Kan je de yoghurt in het ene vakje kwijt, en de muesli of cruesli in het vak er boven!

Koelkast op kantoor?

Staat er een koelkast in de kantine op kantoor, ben dan de beroerdste niet en maak er gebruik van! Zo kan je bijvoorbeeld elke zondag lunch boodschappen doen en deze op de maandag meenemen naar kantoor; zo weet je zeker dat je jezelf de rest van de week kan voorzien van een lekkere lunch. Koop bijvoorbeeld een pak wraps, aubergine, eieren en baba ganoush en voorzie je zelf elke dag van de heerlijkste wrap met gegrilde aubergine en gekookt ei!