Sim Only abonnementen zeer populair in 2021

Een sim only abonnement is een telefoon abonnement zonder telefoon. Dat klinkt misschien wat raar maar stel dat je nog een goede telefoon hebt waarvan het abonnement inmiddels is verlopen of je hebt een telefoon overgenomen van een vriend, dan kan een Sim Only abonnement een stuk voordeliger zijn dan een nieuwe telefoon inclusief abonnement. De techniek van de huidige mobiele telefoons is inmiddels zo goed dat deze veel langer meegaan dan de twee jaar dat het gemiddelde telefoon abonnement loopt. Sim Only betekent letterlijk ‘alleen een simkaart’. Bovendien is sim only maandelijks opzegbaar bij Simyo.

Providers uitproberen en vergelijken

In Nederland zijn tientallen providers beschikbaar met elk hun eigen abonnementen en toestellen. Het is begrijpelijk dat je niet precies weet welk abonnoment of welke aanbieding het beste bij jouw bel en internet gedrag past. Met een simkaart van Simyo zit je nergens aan vast en kun je gemakkelijk na een maand alweer je abonnement wijzigen of opzeggen. Belminuten bijkopen of bundels aanpassen werkt via de simyo app.

eSIM wordt de toekomst

Op dit moment bestaan de Sim-Only abonnementen van verschillende providers vaak nog uit de kleine plastic kaartjes die soms lastig in je telefoon te stoppen zijn. Dat gaat veranderen. eSIM wordt de toekomst! Met eSIM zijn de plastic simkaarten voorgoed verleden tijd. In plaats van een plastic simkaart die je handmatig moet plaatsen zit e-SIM al ingebouwd in je mobiele telefoon. Er komen steeds meer mobiele telefoons die deze handige maar ook duurzame simkaarten ondersteunen. Op dit moment zijn het nog vooral de duurdere toestellen maar na verloop van tijd zal elke mobiele telefoon uitgerust worden met deze functie.

Veranderen van provider met eSIM

Wanneer jouw toestel eSIM ondersteunt en je wil veranderen van provider, dan gaat dat snel en gemakkelijk via een app. Je vult daar de inloggegevens in die je krijgt van je provider en daarna kun je direct bellen en internetten. Nooit meer wachten op een simkaart per post dus. Dankzij deze nieuwe functie is het ook mogelijk om meerdere telefoonnummers te beheren via één mobiele telefoon. Denk bijvoorbeeld aan het telefoonnummer van je werk en je privé nummer. eSIM werkt gewoon met 4G en je kan dus bellen en internetten zoals je altijd al gewend was. Het aanpassen van je bundel werkt ook eenvoudig via de app. Indien je er dus achter komt dat je jouw gekozen bundel overschrijdt dan pas je gewoon via de app het aantal belminuten of je internetbundel aan.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simyo.

bla bla