Heb je een gehoor test gedaan bij een audicien en heb je een hoortoestel nodig? Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij.
Het is natuurlijk hartstikke vervelend als je merkt dat je gehoor achteruit gaat.

Gaat je gehoor achteruit?

Ineens lukt het je niet meer zo goed om gesprekken te volgen, helemaal als er ruis op de achtergrond is. Gehoorproblemen komen veel voor en het hoeft niet altijd met ouderdom te maken te hebben. Ook steeds meer jongeren hebben last van gehoorproblemen. Dit komt door harde muziek tijdens concerten of festivals, of doordat ze muziek te hard afspelen op hun koptelefoon. Ook diverse gehooraandoeningen kunnen aanleiding zijn tot gehoorverlies.

Een gehoorapparaat lijkt misschien iets waar je in eerste instantie niet aan wilt denken en dat is logisch. Je hebt waarschijnlijk een beeld voor je van een raar gekleurd apparaat dat uit je oor steekt. Tegenwoordig zijn de gehoorapparaten echter bijna onopvallend. In dit blog bespreken we de meest trendy hoortoestellen van 2020.

In het oor toestel

Dit hoortoestel is zo klein en compact dat het niet eens opvalt. Het zit als het ware in je oor verstopt. Deze toestellen worden helemaal op maat gemaakt een aangepast aan jouw oor. Alles wat een apparaat nodig heeft zit verwerkt in dit oor stukje; de microfoon, de batterij en de versterker. Het toestel wordt gedragen in de gehoorgang.

Luidspreker in het oor

Dit is een hoortoestel dat achter het oor gedragen wordt. De luidspreker bevindt zich in de gehoorgang en maakt via een dun draadje verbinding met het toestel achter het oor. Het is een hele onopvallende manier van het dragen van een gehoorapparaat en het heeft een hoge geluidskwaliteit.

Achter het oor

Als laatste heb je nog de keuze om het toestel achter je oor te dragen. Het oor stukje wordt op maat gemaakt en wordt via een dun slangetje verbonden aan het toestel. Deze variant kun je in allerlei verschillende soorten en maten kopen en is geschikt voor alle soorten gehoorverlies.

Dus heb je een hoortest gedaan en ben je benieuwd naar de verschillende soorten gehoorapparaten? Kom dan gerust langs bij de audicien. Een audicien zal via testen en een gesprek tot de aard van jouw gehoorprobleem komen en kan je advies geven over welk apparaat het beste bij je past. Ook kan de audicien je informeren over de verschillende prijscategorieën.