Hoe Kies je de Juiste Tatoeëerder

Het kiezen van de juiste tatoeëerder voor jou zal volledig afhangen van je persoonlijke voorkeuren, vereisten, en budget. Het is van groot belang dat je jouw tatoeage laat zetten door iemand die deskundig en vertrouwd is; anders loop je het risico dat de tatoeage er slecht uitziet of, erger nog, geïnfecteerd raakt. Neem de tijd om precies te beslissen welke tatoeage je wilt en waar op je huid die komt. Zoek dan uit welke tatoeëerders dit voor jou kunnen doen. Hier zijn enkele punten om te overwegen bij het kiezen van de juiste tatoeëerder.

Tatoeage Ervaring

De ervaring van een tatoeëerder zal een belangrijke overweging zijn als je de beste persoon voor jou en je tatoeage wilt kiezen. De meer ervaren tatoeëerders zullen over een meer veelzijdige set aan vaardigheden beschikken, maar dit betekent niet dat nieuwere tatoeëerders je niet kunnen geven wat je wilt als ze gespecialiseerd zijn in de stijl die je hebt gekozen. Als je al wat tatoeages hebt laten zetten, dan weet je waarschijnlijk wat je kunt verwachten tijdens het proces. Als je echter voor het eerst een tatoeage laat zetten, is de ervaring van je professional belangrijk. Door hun ervaring in de sector kunnen zij betere ondersteuning en nazorg bieden. Wie je ook kiest, zorg ervoor dat ze een vergunning hebben.

Budget

Niet alle tatoeëerders rekenen hetzelfde tarief. De kosten van een tatoeage zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

  • Grootte van de tatoeage en de plaatsing op het lichaam;
  • Kunststijl en complexiteit;
  • Reputatie van de artiest.

Ongeacht je budget voor een tatoeage, zorg ervoor dat je artiest tatoeage inkt van kwaliteit gebruikt om maximale veiligheid te garanderen. Inkt en apparatuur van lage kwaliteit kunnen onherstelbare schade toebrengen aan je huid als je er geen prioriteit van maakt. Als dit betekent dat je het zetten van je tattoo moet uitstellen zodat je kunt sparen voor een betrouwbare artiest, dan zij het zo.

Grootte van tatoeage

De grootte van de tatoeage die je wilt zal invloed hebben op de professionals waar je uit kunt kiezen. Sommigen zijn gespecialiseerd in kleine tatoeages, terwijl anderen hun beste werk doen op grotere huidoppervlakten. Doe onderzoek door de online portfolio’s van de tatoeëerders te bekijken om te ontdekken met welke oppervlakken zij het prettigst werken. Sommige tatoeëerders kunnen gemakkelijk tatoeëren in verschillende maten, dus dit hoeft geen belemmering te zijn.

Stijl van Tatoeage

Er zijn veel verschillende tatoeagestijlen en elke stijl heeft zijn eigen uitdagingen voor de professional. Als je bijvoorbeeld iets hyperrealistisch op jouw huid wilt krijgen, is het belangrijk een artiest te vinden die het gewenste effect kan bereiken. Maar ook als je aquarelvlekken of een driedimensionale look wilt, moet de kunstenaar die je kiest zelfverzekerd zijn en bekwaam met de door jouw gekozen stijl. Het risico dat je loopt door een tattoo-idee voor te leggen aan een artiest die geen ervaring heeft met die stijl, is dat je eindigt met een tattoo die geen indruk maakt of er helemaal verkeerd uitziet.

Locatie

Als je een tatoeëerder hebt gevonden die aan al je criteria voldoet, moet je er nog voor zorgen dat je een afspraak met hem of haar kunt maken. Dit kan inhouden dat je naar hun locatie moet reizen of dat je moet uitzoeken of ze aanwezig zullen zijn op tatoeageconventies in de buurt. Het kan zijn dat je de reiskosten moet meerekenen wanneer je berekent hoeveel je tattoo zal kosten, afhankelijk van hoe ver de door jou gekozen artiest weg zal zijn.

Beoordelingen en Meningen

Een van de geweldige dingen van het internet is dat je de meningen van eerdere klanten van een tatoeëerder kunt onderzoeken voordat je een definitieve beslissing neemt. Als hun beoordelingen overwegend positief zijn en de tatoeages eruit zien alsof ze goed genezen zijn, is dit een zeer goed teken. Als de artiest op wie je je oog hebt laten vallen veilig, creatief en gerenommeerd is, dan heb je misschien de juiste persoon gevonden om je tattoo te zetten.