Ga jij op reis naar politiek instabiele landen?

Als je op reis gaat, is het belangrijk om je te verdiepen in het land waar je naartoe gaat. Ben je van plan om bijvoorbeeld naar Libanon te gaan, dan moet je weten of je ook risico’s loopt. Tijdens je reis kan er namelijk van alles gebeuren. Behalve de gebruikelijke risico’s zoals het verlies van je spullen, vertraging waardoor je elders moet overnachten, kan het ook zijn dat er politieke spanningen ontstaan. Deze kunnen zo sterk oplopen, dat het reisadvies wordt aangepast. Dat kan grote gevolgen hebben voor jouw reis. Voorkom dat jijzelf voor de kosten opdraait en sluit daarom altijd een goede reisverzekering Univé af. 

Op reis naar risicogebieden  

Libanon is een prachtig land, maar de politieke spanningen kunnen hoog oplopen. Door de recente gebeurtenissen in Israel en de bezette Palestijnse gebieden, loopt ook Libanon het het risico in het conflict betrokken te raken. Als jij van plan bent om later dit jaar naar dit mooie land af te reizen, dan is het belangrijk dat je nu ook alvast een annuleringsverzekering afsluit. Als een officieel reisadvies aangepast wordt, kan dit grote gevolgen hebben voor jouw reis. Heb je geen annuleringsverzekering afgesloten, dan kun je meestal fluiten naar je geld. Dat is zonde van het harde werken. Een annuleringsverzekering kun je eenvoudig afsluiten en kost maar heel weinig. De kosten wegen hoe dan ook nooit op tegen de baten die je ervan zult ondervinden. Neem daarom geen risico’s en zorg dat je goed verzekerd je reis organiseert. 

Welke verzekering heb je nodig? 

Als je een reisverzekering wilt afsluiten, zul je zien dat je uit twee opties kunt kiezen. De eerste optie is de eenmalige reisverzekering. Deze verzekering is ideaal voor mensen die een keer op vakantie gaan. Je sluit deze verzekering enkel af voor jouw vakantieperiode, daarna eindigt je polis automatisch. Ben je van plan om vaker op reis te gaan in een jaar? Dan is de doorlopende reisverzekering ideaal. Met deze optie hoef je slechts eenmalig een polis af te sluiten en vervolgens ben je het hele jaar goed verzekerd tijdens je reizen. Je kunt beide polissen afsluiten op de site van Univé. Het voordeel van deze verzekeringsmaatschappij is dat wanneer je hier al een verzekering hebt, je meestal kunt profiteren van een mooie korting. Bereken daarom jouw premie op hun site en sluit je verzekering vandaag nog af. 

Vergeet de extra’s niet

Iedereen viert zijn of haar vakantie op een andere manier en daardoor heeft niet iedereen voldoende aan een standaardverzekering. Vandaar dat je extra opties aan je reisverzekering kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan het wintersportpakket, of aan een extra verzekering voor verlies of diefstal van je bagage. Ben je van plan om maandenlang op reis te gaan? Dan is het belangrijk om je maximale dekkingsperiode uit te breiden. Ga je buiten Europa reizen? Zorg er dan voor dat je werelddekking hebt. Door jouw verzekering zo goed mogelijk op jouw reis af te stemmen, zul je er het meeste profijt van hebben.