Deze spellen zijn de moeite waard om een keer te leren

Sommige spellen zijn zo klassiek, dat het bijna een schande is als je niet eet hoe deze gaan. Dat zou misschien een beetje hetzelfde voelen as op een feestje zeggen dat je nog nooit The Titanic of Harry Potter hebt gezien. Dat kan natuurlijk niet1 Hetzelfde geldt voor de spellen die we in dit artikel hebben verzameld. Ken je onderstaande spellen (nog) niet, dan zijn deze het misschien wel waard om een keer te leren! In welke zou jij je als eerst willen verdiepen?

Schaken

Schaken was in 2020 een stuk populairder dan de jaren ervoor. Volgens experts is dit mogelijk te verklaren door het succes van de Netflix serie The Queens Gambit. Waar schaken misschien voor jongeren eerst wat te stoffig leek, is het nu helemaal hip. Wist je dat deze serie zelfs de best gestreamde Netflix-serie ooit (!) is? Met 62 miljoen streams heeft deze serie ongekende successen geboekt. Schakers zijn blij dat steeds meer mensen nu gemotiveerd zijn om over schaakspellen te leren.

Backgammon

Backgammon is, voor zover bekend, het oudste spel ter wereld. Dit werd door de oude Egyptenaren als gespeeld met kleine steentjes ter vermaak. Tegenwoordig is backgammon nog steeds ontzettend populair en zijn backgammon koffers, ide je kunt uitklappen en vervolgens het spel mee kunt spelen, heel populair. In principe kun je backgammon vrij gemakkelijk leren, alles wat je nodig hebt is een backgammon bord (met langwerpige driehoeken erop) en kleine platte cirkelvormige stenen.

Pokeren

Pokeren is een echt klassiek spel wat je vaak voorbij ziet komen in verschillende films of series. Als je echter niet weet hoe je het kan spelen dan kan je het met een paar simpele stappen leren. Zo staan er online allerlei verschillende tutorials online en wordt een pokerset ook vaak geleverd met een boekje waarin alle spelregels staan. Ook online zijn er allemaal verschillende online casino’s te bezoeken die naast poker ook andere spellen aanbieden. Vergelijk en kies om erachter te komen welke het beste bij jou past.

white and blue car toy on top of orange game board

Klaverjassen

Een ander klassiek spel wat vaak gespeeld wordt door oude(re) (vooral) mannen is klaverjassen. Hier worden ook aak spelletjesavonden mee georganiseerd of competities mee gehouden.  In Frankrijk en Noord-Amerika kun je het spel ook kennen onder de naam Belote of Tarbish. Je speelt dit spel tegen twee – dus in twee teams van twee personen. Het is in dit spel altijd belangrijk dat er kleur wordt bekend, en ls een speler een bepaalde kaart niet meer in die kleur heeft,  dan moet er worden getroefd.   Dit is een bekende term in klaverjassen en omvat ook weer veel regels.

Monopoly

Ook Monopoly is een spel wat echt de moeite waard is om eens in je leven te gaan. Spelen. In dit spel verzamel je gedurende het spel geld en investeer je in vastgoed (eerst huizen, en als je meerdere huizen hebt maak je hier een straat van). Een spel wat niet alleen vermakelijk is, maar ook nog eens de werking van kapitalisme en een nivelleringssysteem goed illustreert.  Wist je dat dit oorspronkelijk ook de bedoeling van Monopoly was?

bla bla