De ultieme jongenskamer: in 2020 meer dan auto’s?

De kamer van een jongen: waarom moet die altijd stoer zijn en vol hangen met auto stickers en stripfiguren? Is een gender gerelateerde kamer niet iets van jaren geleden? Kijk: als jouw kleine jonge graag Spiderman en voetbalposters op zijn kamer wil hebben, dan kan dat natuurlijk. Maar leg de keuze bij de kids hoe zij de kamer willen indelen en wat ze allemaal in de ‘ultieme jongenskamer’ willen hebben.

Hippe muur, zonder verf of behang.

Geen zin om te verven of in de weer te gaan met behang en behangerslijm? Maar wil je toch een hippe muur hebben in de kamer? Kies voor muurstickers! Van bloemen, teksten, dieren tot voetbalstickers.  Kies samen met je kind wat leuks uit en wie weet komen er geen standaard voetbal stickers uit, maar gaat hij voor de bloemen- of dieren stickers.

Chill hoek

Jongen of meisje: elke kamer zou eigenlijk een chillhoek moeten hebben. Een klein hoekje of een gedeelte van de kamer waar een kind zich even kan terugtrekken en tijd voor zichzelf kan nemen. Dit kan met een boek, strip, game of andere dingen waarmee een kind zich vermaakt. Dit moet natuurlijk wel comfortabel gebeuren. Een hippe zitzak is een goede optie want daar kan elk kind zich even in ontspannen.

Een klein hoekje of een gedeelte van de kamer waar een kind zich even kan terugtrekken en tijd voor zichzelf kan nemen.

Klieder en kleur

Naast een chillhoek is een knutselhoek ook een goede plek om even de gedachten op nul te kunnen zetten. Deze hoek is zo ingedeeld dat het niet erg is als er iets vies wordt. Klein? Verf? Stiften? Geen probleem! Koop een goedkope tafel bij de kringloopwinkel en laat

Weg met die zooi!

Boeken, speelgoed en poppen. Kids vinden het veel te leuk om ermee te spelen alleen blijft het vaak op de grond liggen. Straks sta je erop en het gaat kapot. Daarnaast kent iedereen wel  de pijn van het staan op een legoblokje. Zorg voor opbergbakken op de kinderkamer waar alles in kan. Leer de kinderen dit zelf te doen zodat ze zelfstandig kunnen opruimen.

Maak herinneringen fysiek

Koop een soort vitrinekast of open kast waar souvenirs in kunnen. Een mooie steen van een strand van de vakantiebestemming? Een kaartje van zijn favoriete bioscoopfilm? Een vliegticket van de eerste vlucht? Een klassieke souvenir uit een souvenir winkel? Leer je kinderen herinneringen te bewaren in een fysiek object zodat ze later terug kunnen kijken naar een speciaal moment. Zorg voor een kast in de kamer waar  al deze herinneringen in kunnen.

Slaap lekker

Koop geen bed in de vorm van een race-auto of andere gekke figuren. Kinderen kunnen hier snel naar uitgekeken zijn en daarnaast is zo’n bed vaak ook duurder dan ‘normale’ bedden. Investeer  dan ook in een goed bed zonder gekke fratsen eraan. Je kunt het bed altijd een karakter geven door er een leuk en hip dekbedovertrek erbij te doen. Maar laat deze door jouw kind uitkiezen, uiteindelijk weten ze het zelf het beste. 

bla bla