De populairste raamdecoratie

Raamdecoratie heeft een grote invloed op de sfeer van je woning. De juiste raamdecoratie kan bijvoorbeeld zorgen voor meer energie, creativiteit en een beter humeur. Voor elke kamer is er passende raambekleding te vinden, maar het kan best lastig zijn om te bepalen wat de beste raamdecoratie voor elke ruimte is. Hieronder lees je welke raamdecoratie tegenwoordig populair is!

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zie je tegenwoordig voorbijkomen in ieder woonmagazine. Deze jaloezieën zijn stijlvol, tijdloos en van echt hout. Jaloezieën zijn de perfecte raamdecoratie voor in de woonkamer, werkkamer of hobbykamer. Met de lamellen van de jaloezieën bepaal je gemakkelijk zelf de mate van lichtinval en privacy. Zo kun je gemakkelijk switchen van wat extra zonlicht naar donker. Je kunt de lamellen gemakkelijk zelf kantelen. Overdag kunnen ze worden opengedraaid en ’s avonds kunnen ze worden dichtgedraaid. Dit praktische type gordijn past op zowel smalle als brede ramen en zijn naast praktisch ook functioneel.

Rolgordijnen

Rolgordijnen komen in verschillende soorten en maten en zijn perfect voor ieder type raam en elke ruimte. Ze komen in zowel een verduisterende stof als in een semi-transparante stof. Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor in de slaapkamer en de kinderkamer, voor een diepe nachtrust. Semi-transparante rolgordijnen zijn erg geschikt in ruimtes waar je tot rust wil komen om bijvoorbeeld te werken, lezen of schilderen. Door de semi-transparante stof komt er altijd wat natuurlijk licht binnen en je kunt ze gemakkelijk opendoen voor extra zonlicht. Een ander type rolgordijn is het duo-rolgordijn. Dit gordijn bestaat uit twee banen stof: een transparante en een verduisterende of semi-transparante stof. De banen bewegen voor elkaar langs waardoor je de privacy zelf kunt bepalen. Duo-rolgordijnen passen binnen ieder type interieur.

Vitrage

We zitten weer in de zomertijd en dat betekent dat het langer licht is overdag. Nederlanders willen dan ook graag het licht naar binnen laten en dit kan perfect met vitrage. Vitrage of voile gordijnen zijn dunne gordijnen die veel sfeer meebrengen in de ruimte. Deze gordijnen kunnen ook makkelijk gecombineerd worden met andere gordijnen. Als je meer privacy wenst in de woonkamer of slaapkamer, dan kan je de vitrage combineren met een overgordijn. Deze hebben een dikkere stof en zorgen voor optimale privacy. Als je privacy wenst, maar nog wel graag veel lichtinval wilt behouden, dan kan je vitrage combineren met inbetweens. Deze voegen extra stijl en sfeer toe aan de ruimte.

bla bla