De beste Nederlandse boeken van 2019

We geven je graag een overzicht van de beste Nederlandse boeken van 2019. Het is goed om ieder boek te lezen en om er volop van te genieten. We zullen de boeken in een willekeurige volgorde bespreken. Je kunt zelf kiezen welke jij het beste Nederlandse boek van 2019 vindt. We weten zeker, dat er een topper voor je tussen zit.

Adam van Wanda Reisel

Ze heeft al lang geen roman meer geschreven. Ze heeft zich de afgelopen jaren veel ingezet voor het toneel. Nu is er gelukkig weer een roman. Een roman vol met droge humor en sfeer. Adam is een man welke een aanslag meemaakt en dan zijn leven rigoureus gaat omgooien. Hij heeft recht op geluk en gaat het ook bereiken.

Een vrouw in de poolnacht van Christiane Ritter

Ze wilde eerst danseres worden tot ze het schilderen ontdekte en schreef uiteindelijk dit boek. Het speelt zich af op de Noordpool. Men leeft in een primitieve hut op Spitsbergen en leven daar samen met een Noorse jager. Sneeuwstormen en beren waren grote uitdagingen. Het is een koud avontuur en groot succes.

Ons leven in de bossen van Marie Darrieussecq

Het is een roman over de consequenties van een samenleving welke door technologie overheerst wordt. Een vrouw houdt zich schuil in de bossen, waar haar lichaam snel aftakelt. Robotisering, kloon praktijken en orgaanhandel zijn huiveringwekkend. Het is een zeer bijzonder boek.

Het feest van Dimitri Casteleyn

Dit boek is door een Vlaming geschreven. Hij is een waar succesnummer in België. Hij schrijft mooie romans welke met de romans van Herman Koch vergeleken worden. Ze hebben de specifieke ingrediënten: een ondernemer met succes, die niet is getrouwd in een kasteel woont en enig kind is. Hij gaat zijn vijftigjarige verjaardag vieren met een viertal oud klasgenoten welke hij al meer dan dertig jaar niet gezien heeft. Hij gaat wraak nemen voor de helse schooltijd, welke hij door hun had gekregen.

Een vrouw alleen van Ilana Hammerman –

Haar man en zus zijn gestorven (kort na elkaar) en ze gaat nu op wereldreis. Ze gaat naar Israël en deelt haar verhaal.

Moord op de moestuin van Nicolien Mizee

Ze schrijft geweldige boeken welke zeer zeker waard zijn om goed te lezen. Dit boek gaat over tuinieren. Het is gebaseerd op de Agatha Christie detectives met als resultaat een tuin thriller op een landgoed tijdens een mooie zomer met twee echtparen en een grote boom.

Circe van Madeline Miller

Het boek is een sappige roman met liefde tussen Patroclus en Achilles. Het is een mythisch verhaal met een feministische draai. Een aanrader.

Nachtouders – Saskia de Coster

Het boek had er eerder kunnen zijn. Het was een worsteling voor de schrijfster. Logisch, aangezien het een persoonlijk verhaal is over de vader van haar zoon en haar zoon Saul en haar geliefde Juli. Ze reizen en leven op een hippie eiland in Canada.

De ontembare – Guillermo Arriaga –

Een dik boek met 800 pagina’s over het rauwe leven van een straatjongen in Mexico-Stad welke verweven wordt met een jagende Inuit in Canada. Een top boek!

Een man in de dierentuin – David Garnett –

Hoe ziet het leven als je geliefde in een vos veranderd? Een man met een gebroken hart wordt opgesloten in het apenhuis van een dierentuin. Hij trekt veel bekijks. Het is een ideaal tussendoortje.

De onsterfelijke – Chloe Benjamin –

Vier kinderen ontsnappen aan hun lot door zich te storten op seks, drugs en de wetenschap rondom de grenzen van de sterfelijkheid. Het is een zeer mooi boek, wat Netflix waardig is!